Japans Drumspektakel Feniks Taiko

HOE TICKETS BESTELLEN?

Tickets kosten € 18 (genummerde plaatsen)

Via email :  lieselorecuynen@hotmail.com
Via gsm   :  0479/ 42 12 51

 

Zaterdag 21 maart 2020 - Aanvang: 19.30 u

Locatie:

Vrije Basisschool Meerlaar

Meerlaarstraat 95

2430 Laakdal

 

Voor een voorsmaakje: https://www.youtube.com/watch?v=KCZ8bBWBXcw

WAT IS TAIKO?

Taiko betekent letterlijk ‘grote drum’ in het Japans. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden. De trommels zijn vaak heel grote drums die gemaakt worden van hout en runderhuiden. Hun lage doordringende klanken brengen een energie over die recht naar de buik gaat.

WAT IS FENIKS TAIKO?

Feniks taiko is de semi-professionele groep van AraUmi Daiko vzw. Deze groep beoefent de kunst van het Japans drummen en legt zich toe op gecompliceerde ritmes en strakke choreografieën. Zij brengen een gevarieerd programma en speelden reeds in Japan, België, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Luxemburg, Spanje en Frankrijk. De naam Feniks Taiko verwijst niet alleen naar het vurige karakter van haar enthousiaste Taikospel, maar tevens naar de capaciteit van haar spelers om problemen te overwinnen en dankzij Taiko boven het dagelijks leven met nieuwe energie uit te stijgen.

WIE IS GRETE MOORTGAT?

Grete Moortgat, bezielster van AraUmi Daiko vzw, leerde taiko kennen tijdens haar driejarig verblijf in Japan, waar de hartslag van taiko ook haar hartslag werd. Zij startte met het geven van taiko-lessen en richtte de groep 'Feniks Taiko' op die de allereerste taiko-optredens in België verzorgden.  Grete Moortgat wordt dan ook beschouwd als grondlegster van de taiko in België. Grete Moortgat wordt niet alleen geroemd voor haar virtuoos taiko-spel, maar is ook vermaard voor haar talenten als lesgeefster.  De initiëel kleinschalige en geïmproviseerde taiko-lessen groeiden uit tot een academie die een vijfjarige taiko-opleiding aanbiedt. Sinds 2015 wordt er ook een lessenreeks gegeven in Herselt.

Voor meer info zie http://araumidaiko.com

HET TAIKO CONCERT

Zaterdag 21 maart 2020 organiseert vzw LINK een concert van Feniks Taiko in Laakdal. De opbrengst van dit concert is ten voordele van deze vzw. Vzw LINK is een organisatie die zich inzet voor kinderen met leerproblemen in het gewone basisonderwijs. Enerzijds bieden we denktrainingen aan voor kinderen met leerproblemen, anderzijds worden er snoezelsessies aangeboden. Deze snoezelsessies zijn gericht op kinderen waarvoor de schoolstructuur te druk is en kinderen die, om welke reden ook, met zichzelf in de knoop zitten.

WAT MAG JE VERWACHTEN TIJDENS HET CONCERT

Taiko is percussie, maar nog veel meer dan dat! Tijdens het concert mag u een combinatie van percussie, dans, krijgskunst, kracht, snelheid en synchrone bewegingen verwachten. Dit alles gebracht op trommels van verschillende grootte. Feniks Taiko zal het publiek laten genieten van hun synchrone bewegingen en opzwepende ritmes.