Media

De vzw Link (Laakdals Inclusienetwerk voor Kinderen) kon enkele maanden geleden dankzij de donatie van Proximus Foundation een klankwieg aankopen. De klankwieg helpt tegen faalangst en emotionele problemen. Het is een manier om kinderen met leerproblemen te helpen.

De vzw, gevestigd in de Vrije basisschool Meerlaar in Vorst/Laakdal, werkt met kinderen met leerproblemen, een mentale handicap of mentale problemen.

Deze kinderen krijgen extra begeleiding tijdens 'snoezelsessies'. «Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen. Tijdens een half uurtje kunnen leerlingen zich in een sfeervolle ruimte ontspannen en tot rust komen», zegt voorzitter Bart Cuynen. De vzw ontvangt zo'n tien kinderen per dag in de snoezelruimte. «We werken alleen met kinderen van de vrije basisschool Meerlaar. De behoefte is redelijk groot en we bereiken goede resultaten.»

De klankwieg kostte 3.500 euro. Vorig jaar hield de vzw een kerstconcert om geld in te zamelen. Even later kregen ze ook een donatie van Proximus Foundation, dat jaarlijks 500.000 euro onder een 40-tal vzw's verdeelt.

«Dankzij die donatie konden we de klankwieg aankopen. Het is een combinatie tussen een muziekinstrument, een ontspanningswieg en een vibrerend therapiemiddel», vervolgt Cuynen.

«Kinderen in de klankwieg wanen zich terug in de baarmoeder. De vibraties hebben een rustgevend effect op de persoon die in de wieg ligt en het geeft een veilig en geborgen gevoel.» Naast snoezelsessies biedt de vzw denktrainingen aan.

Vzw's die steun bieden aan kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen nog tot 9 november hun dossier indienen bij Proximus Foundation en zo kans maken op financiële steun.

(WLT) © 2007 De Persgroep Publishing